CelicaTech Main Page  CelicaTech Member List CelicaTech Image Gallery CelicaTech Data Garage Chatroom CelicaTech Forums Search CelicaTech Forums Contact CelicaTech
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Default Cruise Control problem

    Anyone know what would cause my cruise control to work only a couple times a year? The previous owner said there was a way to get codes out of it by watching the light flash when you first start it up and that it was the module causing the problem but I am unable to confirm this.

  2. #2

    Default

    Cruise control has some moving parts:

    - speedometer cable is fitted into a speed sensor mounted into the top of transmission. The sensor may have failed or falling or dirty or the pigtail is failing
    - vacuum hose to the accumulator (where the throttle cable is connected) is leaking
    - accumulator is leaking
    - throttle cable is binding

  3. #3

    Default

    I'll check that speed sensor but I believe the rest of the system is electronic not vacuum controlled.

  4. #4

    Default

    Oops, you have later version than mine. Toyota change CC mid way thru the generation. I have FSM for both and will check the later one.

  5. #5

    Default

    Alright thanks I appreciate that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Top Member List Chat Forum Search Contact Top