CelicaTech Main Page  CelicaTech Member List CelicaTech Image Gallery CelicaTech Data Garage Chatroom CelicaTech Forums Search CelicaTech Forums Contact CelicaTech
+ Reply to Thread
Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Ultimo Miembro Fantástico Gigantesco 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli has a reputation beyond repute 4thgenceli's Avatar
    4thgenceli has been to an annual Dragon Meet! 4thgenceli helped bring Chaos back to the Dragon

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    6,457
    Images
    25

    Default Did I plumb it right? v.vacuum & boost goodies

    Granted if I kept the stock airbox and BPV its cake. Problem is though, it's not the stock airbox from the st162 or the st215

    Anyway, here are the ones in question. Pictures are all clickable for larger images.





    I connected the two arrows pointing WEST (to the left) together and tapped the boost gauge into that line. Close up of the port I connected to is here.





    Following that hard line it's on it goes here:








    Referring back to the first picture, the arrow pointing EAST (to the right) is the large f*ing metal tube off the valve cover. I ran this through the DIY oil catch can, and than into the fresh air intake (pre-turbo pipe). The first picture you can see the hoses looping around the little breather valve. The catch can is secured to the bar with some zip ties where the stock st162 ignitor usually is.




    Catch can close up






    PCV line tapped into the intake pipe. I drilled a hole into the pipe, stuck a grommet in and used a double 3/8" barb. It doesn't come out unless you really give it hell.




    Now again referring back to the first picture again, the arrow facing DUE NORTH (up) was connected to a hard pipe that runs to a big ass port on the bottom of the intake manifold. I'm assuming this is just the breather valve and does not need to be connected to any sort of intake (pre or post-turbo). I just attached a small breather valve to it so if it needs to suck or release it is not restricted (as seen in the pictures above).



    So... was I correct in all my connections here? I'm hoping so cuz it took a while and some of those hoses are NOT coming loose after I put them in....
    Last edited by 4thgenceli; 12-18-2014 at 10:39 PM.
    Jasmine - 1989 GTS. GenIV 3s-gte, e153 LSD transmission, 3" turbo-back exhaust. SOLD

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Her Build thread -->
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Top Member List Chat Forum Search Contact Top