CelicaTech Main Page  CelicaTech Member List CelicaTech Image Gallery CelicaTech Data Garage Chatroom CelicaTech Forums Search CelicaTech Forums Contact CelicaTech
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Default 3sge engine stalling when cold

    I have finally got my 3sge (mr2) engine started. After checking that i had fuel and spark , i changed the spark plugs and it started today.

    Problem is now, unless i keep revs it stalls until it warms up at bit?

    Once it starts idling okish (slight misfire) without having to rev it, its ok.

    I bought the car with an induction kit on it, but the breather pipe that goes in the intake trunking is sucking a hell of alot of air, is that normal? It seems to connect down near the idle valve area.

    Also if i leave it running for 15 mins the temp gauge on the dash is rising above what it should??!
    Again when i drove it home for 2hrs after buying it, it was fine.

    Are there any sensors that would cause the engine to misfire when cold but have high revs, a temp or coolant senso
    r!?

    Don't think the fan is cutting in.

    Thanks for your time.
    Regards Lloyd

  2. #2

    Default

    Sounds like the idle speed control valve [ISC valve] isn't working.
    Either dirty/gummed up or broken.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Top Member List Chat Forum Search Contact Top