CelicaTech Main Page  CelicaTech Member List CelicaTech Image Gallery CelicaTech Data Garage Chatroom CelicaTech Forums Search CelicaTech Forums Contact CelicaTech
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Default Canadian Headlight Burnout

    Last week, my driver side (left) headlight burned out quickly followed by the passenger (right). I get my new bulbs and only the passenger side is burned out. The replacement passenger side works, is much brighter then norm and the new driver side is non functional. They both work on high beams, but not low.

    Either a fuse is shot, or I got a relay short. Anyone dealt with this before? Id use the search but I'm on me phone...

    Thanks!!

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  2. #2
    Ultimo Miembro Fantástico Gigantesco Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar is a splendid one to behold Galcobar's Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Richmond, B.C.
    Posts
    3,483
    Images
    52

    Default

    Tried swapping the new bulbs, just to make sure it's the car and not the parts?
    Men call cars "she" because it gives them at least one female they can claim to understand
    --------------------------
    Mazda Velocity Red paint; Eibach Pro-Kit; KYB GR-2; rear disc brake conversion; Suspension Techniques rear anti-sway bar; sixth-gen suspension arm conversion; Bosch E-code H4 housings

  3. #3
    The Audio Sorcerer's Apprentice... alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx is a splendid one to behold alltracNyx's Avatar
    alltracNyx has been to an annual Dragon Meet! alltracNyx helped bring Chaos back to the Dragon

    Join Date
    May 2010
    Location
    Chicago
    Posts
    1,004

    Default

    It sounds like you have already replaced your bulbs. Definitely double check your fuses, but ALSO check your connectors at the lights. I doubt it's a fuse because I don't believe the high and low beams are fused separately; if you are getting driver side high beam, you should be getting the low beam as well. Unless it's relay or connector related...

    Connectors get water in them and rust out all the time, especially in the engine bay. This could have caused the bulbs to blow in the first place and could also contribute to your continued issue with the driver side low beam. Let me know what you figure out.
    ~alltracNyx
    - Shadow's Army - General's Technical Advisor -

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  4. #4

    Default

    Ok, bulbs are fine. When I pull the passenger fuse, the passenger light goes out. When I only pull the driver fuse, the passenger lightbulb is dim, and the drive side slowly illuminates to a dull red. Short in the fuse box! Ill get it figured out and let you know what the deal is. I could use new harness ends, they look mighty corroded.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  5. #5
    CelicaTech Supporter rizin is on a distinguished road
    rizin has been to an annual Dragon Meet! rizin has donated to the forums!

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Grand Junction, CO.
    Posts
    771
    Images
    3

    Default

    I would pull out the volt meter and start testing at the plug for the bulbs. Testing from 12v source in the plug to ground on the body(headlight switched to on). Then after that the two grounding spots in each plug to the positive terminal on the batt (one for low beam and the other for High beam). From there I think we could help better with that info.

  6. #6

    Default

    I finally got a moment to test the headlights out. I was getting no reading until I turned on the brights and got a steady drop off. Completely bizarre. I just cut out the harness and wired on a new end from a Camry. Works fine. Something was shorting out the plug.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Top Member List Chat Forum Search Contact Top