PDA

View Full Version : alltrax no spark, no tach, no check engine light



zak062
07-03-2013, 04:03 AM
So long story short, I garaged my 88 alltrac 3 years ago. She ran just fine before. Now that im trying to put some life into her, she wont start. Heres what I know so far.

New plugs, wires, fuses, cap, rotor, coil, ignitor.
I have power going to the coil with ignition on.
Distributor resistances are in check
Tach does NOT bounce
No check engine light at all, even with ignition and not cranking
Grounds have all been replaced
Ecu passed all bgb specs

I am stumped gentleman. Any input is grateful.

MCcelica
07-03-2013, 12:09 PM
So wait. Does it try to crank and just won't spark?

zak062
07-03-2013, 03:41 PM
Yes, it cranks just fine

MCcelica
07-04-2013, 10:44 AM
Fuel not getting to the cylinder and burned out CEL.

zak062
07-04-2013, 02:21 PM
In a last ditch effort I bridged the +b and fp ports in the diag port and she fired right up. I am confused.

MrWOT
07-04-2013, 03:08 PM
Drain fuel, replace with 3-5g of high octane and a gallon of alcohol. Replace fuel filter.

zak062
07-04-2013, 04:30 PM
Drain fuel, replace with 3-5g of high octane and a gallon of alcohol. Replace fuel filter.

Shes fine now. I pulled out of the garage to idle her for half and hour. I plan on draining the fuel and throwing 93 in. Fuel filter has maybe 100 miles on it.

Click for video
http://i117.photobucket.com/albums/o75/zak062/th_MVI_0106_zps5c48bcb2.jpg (http://i117.photobucket.com/albums/o75/zak062/MVI_0106_zps5c48bcb2.mp4)

EliasErickson
07-21-2013, 12:18 PM
So long story short, I garaged my 88 alltrac 3 years ago. She ran just fine before. Now that im trying to put some life into her, she wont start. Heres what I know so far.

New plugs, wires, fuses, cap, rotor, coil, ignitor.
I have power going to the coil with ignition on.
Distributor resistances are in check
Tach does NOT bounce
No check engine light at all, even with ignition and not cranking
Grounds have all been replaced
Ecu passed all bgb specs

I am stumped gentleman. Any input is grateful.

Is it fine or you still facing the problem?