PDA

View Full Version : Brake swap question?



Night_Wolf
10-03-2011, 04:09 PM
So I've got two MKIII Supras in my garage, both are shells and completely gutted. I started toying with the idea of taking the brakes from one and putting them onto my swapped Celica since theyre bigger and I have the little ones with 4 lug hubs, so would I be able to swap over the whole assembly like if I were to swap the hub and brakes assemblies from say a GT/S?

The Captain
10-03-2011, 06:17 PM
Celica =5x100 Supra=5x114.3 bolt circle. Disc offset is wrong. I had an MKIII and already looked at this idea. Ended up making my own.

Night_Wolf
10-03-2011, 06:53 PM
Celica =5x100 Supra=5x114.3 bolt circle. Disc offset is wrong. I had an MKIII and already looked at this idea. Ended up making my own.

I think I get what you're saying, but wouldn't it be like if I went and swapped gt/s brakes to go from my 4x100 setup to 5x100? Swapping everything over from the Supra maybe?

The Captain
10-03-2011, 07:37 PM
Nothing from the supra will work. Yes, GTS hubs are 5x100. Problem is supra rotors don't work because the disc holes are 5x114.3. The center hole of the supra discs are larger and you need a spacer for that. Hubs/calipers/brakes from a GTS is the only solution. With some new pads, fluids and SS brake lines the difference is amazing. Just sell the MKIII brake stuff.

Night_Wolf
10-03-2011, 08:48 PM
Mmk thanks!