PDA

View Full Version : 2nd gen 3sgte sputter? missfires? from 2k-3k rpm after rebuilt



02bluerolla
03-19-2011, 04:23 PM
Hey, guys I would like to ask for your help.
I have a celica with a 2nd gen 3sgte. We finish rebuiding the engine due to a rod going out. It starts and runs Ok. But between 2-3 rmp it does not run right. ....also, before we rebuild the engine, the car was tune by Ats, they retarted the time, but when my mechanic rebuilt the engine he put the time back to normal.
I am short on ideas, but i have wonder if the timing and tunning might be the reason. IF you could help me by telling which side is the one that tunenr retard, intake or exaush, I would like to try that and see what happens.

Thank you.

v8killer
03-19-2011, 07:40 PM
you gotta find out what they did on that tune. what was the work done to the engine and what is modded on it?

02bluerolla
03-19-2011, 08:42 PM
272 hks cam shafts, cam gears, port and polish, Gt3071r, 1000cc injectors... I know aaron told me they retarted the timing but i dont know if it was intake or exaush..or both.

v8killer
03-19-2011, 11:23 PM
bossibly both and more than likely the exhaust. u might want to just retard them one at a time a bit and see if it helps untill u get some more dyno time

02bluerolla
03-20-2011, 09:36 PM
We took out the spark plugs and notice that cly 2 was not burning the fuel.... We try changing the cables but no luck. We will try to change the Distributor next.

v8killer
03-25-2011, 01:26 AM
or just the cap man it may just be that simple :)

02bluerolla
03-25-2011, 04:35 PM
ít was 3 big boost leaks that we had!
Thanks for your help!

v8killer
03-25-2011, 07:14 PM
no prob i really didnt do much man u got it all on ur own :D