PDA

View Full Version : Can i use gen 1 rediator fan switch for gen 2 (in a st162 conversion)



bajachris88
05-06-2010, 02:36 AM
Hi,

as some of yas may or may not be aware, i'm putting a gen 2 3sge into my st162 to replace the dead gen 1. I'm just making the new wiring loom with the appropriate body loom and engine loom combined.

is it ok if i just use the original radiator temperature sensor and Hi Pres SW (hi pressure switch i assume) to turn the radiator fan on? It doesn't appear to need to run through the 2nd gen ecu and looks totally independent of it.

Will this 2nd gen still run fine at the 1st gen operating temperatures? I don't see why there would be a difference because they are the same blocks but maybe in the head there might be something that differs?

regards & thanks in advance,
Christopher.

ChrisD
05-06-2010, 08:12 PM
Yep, use either or. The sensor in the rad is simply a switch to turn on the fan. The temp sensors I am certain are close enough if not identical in voltage vs. temp range.

Go for it. :)

bajachris88
05-07-2010, 05:13 AM
Your awesome! thankyou muchly, will get stuck back in now :)