PDA

View Full Version : Sputtering?



Blackcloud
03-28-2005, 02:31 AM
well ive started to notice that my car is sputtering the last few days

it happens mainly under acceleration in the last 1000 rpm range.

im thinking maybe a bad plug or a vaccume leak. any other ideas?

85gtsblackman
03-28-2005, 04:16 AM
run some seafoam

if that dont help, try a tune up

also u may need a 02 sensor, also the tps could be out of adjustment or just craped out


edit: motion to move to maintainace and repair

Blackcloud
03-28-2005, 05:04 AM
My car is carbed.

and wtf is the seafoam?

alltracman78
03-28-2005, 05:30 AM
Yeah, check your plugs/wires/cap/rotor.
Which you should have done before you posted, you lazy bastard :)
Seafoam is this stuff you run through your engine. It's supposed to clean it out. Alot of people swear by it. Dunno how good it is.

You've got a 82, right? With a 22R?

Blackcloud
03-28-2005, 05:39 AM
roger that. 82 with 22r motor


and its hard to stop and check that stuff when im at work ;)

alltracman78
03-28-2005, 05:53 AM
:d

alltracman78
03-28-2005, 05:54 AM
wtf it that shit? ^
I didn't post that....

Blackcloud
03-28-2005, 06:02 AM
ctech ghosts eekomg

Blackcloud
03-28-2005, 02:16 PM
was sputtering way bad on the way home this morning..

knowing my luck it prob means my head gasket on the way out again.. if it is that and not something simple.. that car will get bullet holes in it.. and driven straight to the junk yard :rant:

alltracman78
03-28-2005, 04:47 PM
why, it's a good excuse to buy another head [better one]
Give the car some balls. :)

Blackcloud
03-28-2005, 11:35 PM
allready got another head for it... allready replaced teh head gasket a 2nd time.. not gonna do it again

Luni
03-28-2005, 11:45 PM
Check your plug wires, make sure your ignition isnt wet. Check your ignition timing again.

Dude sputtering is usually fuel or spark.

Blackcloud
03-29-2005, 12:01 AM
well just went out and checked her out.. looked kinda as if my coil wire was loose where it connects to the cap. slamed that bitch in there and will check it on my way to work tonight

Blackcloud
03-29-2005, 05:22 AM
Still sputtering. does not do it in 1st gear.. and still does it in the last 1000rpm in 2-5th gear

Blackcloud
03-29-2005, 03:17 PM
maybe my fuel filter is pluged.. i never replaced it when i rebuilt the motor... ill go get a new filter and 4 new plugs today

Blackcloud
03-29-2005, 06:35 PM
fixed..

Punisher
03-29-2005, 07:58 PM
So did you put all new plugs and the new filter in at the same? If you did.. shoulda did it one at a time.. so you could've found out exactly what was causing it.

I rarely do it myself.. I get a bunch of new parts slap it all together and whatever the problem was I fixed it.. but I never know what exactly was causing it.. to impatient lol.

Blackcloud
03-30-2005, 03:25 AM
same.. It was last in my day *i got off work at 6am* i did not care and just wanted it fixed. I think it was the filter tho, it was pretty dark inside it and all the plugs looked like they were burning good, they just had aot of build up

gen5
04-01-2005, 12:23 AM
allready got another head for it... allready replaced teh head gasket a 2nd time.. not gonna do it again
What head did you get?

Blackcloud
04-01-2005, 07:17 AM
What head did you get?


20r head

gen5
04-01-2005, 11:04 AM
What carb(s) are you running?

85gtsblackman
04-06-2005, 02:27 AM
6 barrel :hehe:

ibanezgfx
04-06-2005, 06:18 AM
lol

gen5
04-07-2005, 01:31 AM
6 barrel :hehe:
:slap:

alltracman78
04-12-2005, 03:57 AM
allready got another head for it... allready replaced teh head gasket a 2nd time.. not gonna do it again

They blow for a reason.
Not just randomly. You should figure out why they blew....So you can prevent it from happening again.