PDA

View Full Version : car runs, revs horribly on startup



lilsticcup
08-27-2008, 12:25 AM
ok so i used to start my 4th gen right up without any problems.
but ive always noticed a really bad clicking sound coming from the front right, only when i revved it around 2000 rpm.
so ive been told from a certified mechanic after he looked at it that it was a heat shield and dont worry,
so i drive for about a week more and finally my check engine light comes on
and now when i start my car it takes awhile to start and then it fights to keep the rpms up and stay alive,
so i try to give it a little gas to boost it up and it completely dies.
so i turn it over again and this time it turned right on, than i try to give it more gas to see if itll happen again and instead of the rpm revving up they fall lower.
so i give it a little gas at a time and it finally starts to go up so i give it more gas and my intake makes a loud scary BOOM sound and a few more clicks.
if anyone can help me itll be much appreciated because i hope its not something ive done or something thatll get worse when i drive it

alltracman78
08-27-2008, 01:23 AM
Check what the code is [check engine light] first.

For the low idle your ISC valve might not be working right.

The other [run crappy, slow response to acc pedal, boom] is possibly a bad/misadjusted TPS, dirty injectors or maybe malfunctioning cold start injector [can't remember if your car has one].

Just some quick stuff to check.

CriScO
08-27-2008, 09:20 AM
maybe malfunctioning cold start injector [can't remember if your car has one].
It does.