PDA

View Full Version : Throttle cable



VikingJZ
02-05-2008, 04:11 PM
Last night I was messing with my SC300 throttle cable.

Reading a thread on clublexus about doing this, one of the members said to have a friend push the pedal down until the throttle plate kicks in and then to mark it.

I didn't do that. Do you think I screwed anything up? The pedal feels sensitive and loose, but the car engages almost instantly.

alltracman78
02-06-2008, 01:39 AM
I don't understand what they were telling you to do?
Are you trying to adjust slack out of the cable?

VikingJZ
02-06-2008, 02:31 AM
^Yes. I figured it out though.

One of my friend's last night was toying with it too and did it the wrong way. I adjusted it the way I like now. It feels like it engages faster and for some reason the idle is not at 850RPM. Before it would idle at like 200RPM.

505celicaGT
02-06-2008, 06:15 AM
deleting the cruise control can also remedy the problem! lol ... well the cable for it at least. glad it worked for you lol =)