PDA

View Full Version : question for 4afe owner's



elektrateq
01-12-2007, 06:24 AM
So I have a 5afe but it should be pretty much the same as a 4afe. Can anyone identify the connector in these photos and tell me if I'm supposed to have a sensor mounted in this hole under my distributor?

http://www.prism.gatech.edu/~lvickery3/celica/coldstart.jpg
http://www.prism.gatech.edu/~lvickery3/celica/holecloseup.jpg

I also have a connector that isn't hooked up to anything. The wires are green and black as shown below. The cold start injector wires are the same color, but i couldn't trace them back as they were covered up. Can anyone look and tell what this connector goes to? My car has a cold start issue so maybe it's related.


http://www.prism.gatech.edu/~lvickery3/celica/connector.jpg
http://www.prism.gatech.edu/~lvickery3/celica/wires.jpg

91 celica st
01-12-2007, 07:32 AM
nothing in the hole mines empty too

i cant relly wee what the sesor is. take a pic of it straight on and ill be able to tel lyou
how many wires in it and color? green and i think blue?

85gtsblackman
01-12-2007, 08:00 AM
thats supposed to be empty

that plug dosent go to anything as far as i knew

if your car is a 90 u have a cold start injector

if u have a late 91-93 u dont have a cold start injector

elektrateq
01-12-2007, 08:37 AM
i know my 5a has a cold start injector and it doesnt matter what year it is, it's a 5a. Fuel ran out of it when i took it off and cleaned it.

As i stated above, the wires are black and green. the connector is orange. I believe it's the same type that plugs into the main temp sensor.

Actually, I think my cold start works just fine. I just don't know what this bloody connector could be for!

91 celica st
01-12-2007, 08:48 PM
my car has that same plug left out. dont trip

elektrateq
01-12-2007, 10:07 PM
AG!!! What the hell is wrong with Toyota? Why is it there?!?! California? It's california! It's has to be there fault.

91 celica st
01-12-2007, 11:56 PM
wahts it doing?

elektrateq
01-13-2007, 12:32 AM
The car: nothing; the connector: just dangling there laughing at me!

Myabe it's for a california emission something or another. But this engine is JDM... maybe the wires are from the original. I don't know i'm just babbling. I was just wondering what this connector went to. Apparently nothing.

91 celica st
01-13-2007, 02:48 AM
tehres a shitload of stuff not connected on my 4afe harness. if i hadto guess id say aroun 10-15 plugs not connected to anyting

85gtsblackman
01-13-2007, 10:29 AM
yeah they suck when u pull the motor too