PDA

View Full Version : Wiring help



Rjb23
10-09-2005, 11:26 PM
I did the 3s swap and my car was an auto that I swaped to a manual and the car has power and all but will not crank. Has anyone done a 3sgte swap into a auto car before? What did you guys have to do to get the car to crank over?

Lagos
10-09-2005, 11:42 PM
like i said on 6gc... check to make sure you installed a clutch start switch ...if you didnt, youll have to bypas the wiring to make the car think the switch is pressed down all the time

Rjb23
10-10-2005, 01:18 AM
Yup saw that. Thanks for the help as always.

Gary
10-10-2005, 03:23 AM
OT but I read your thread on MR2OC and I feel really bad for you.
Wish you luck with the swap.

3sgte@daspeedof
10-10-2005, 06:42 AM
Why do you feel bad for the guy?

Gary
10-10-2005, 07:12 AM
http://www.mr2oc.com/showthread.php?t=135556

Rjb23
10-11-2005, 02:23 AM
Thanks gary. I just need to work these wiring issues out and my car is done.

Rjb23
10-12-2005, 03:00 AM
Damnit!

So I finally get my clutch safety switch thing figured out, and then I find a loose wire that goes to my ignitor, so I solder that up then I give it another go. And nothing arrrrrrrrrrrrggggggggggggggggg................. So I call dave up and ask him what to do, he says check for spark yada yada yada.... and about this time I realize that retarded me didn't plug the ignitor back in when I was testing that wire. So I plug it back in hop in and try it, it fires a litttle arrrrrrrrggggggggg...... So I try a few more times and put put put put sound like a harley but its idling at about 500 rpm's.

J/k about selling my car by the way it runs well sorta, Dave says I have a vacuum leak probably somewhere. So after talking to Dave I started thinking wonder if I have a CEL so I start it up again and I do. I have code 21, 2 flashes and 1 pause anyone know what this code means?

Also can anyone help me with the routing of the vacuum hoses so i can make sure I have them all hooked up and going to the right places.

Today musta been a good day for swaps, I finallly got mine to run, and that guy with the beams got his to run.

Dr Tweak
10-12-2005, 04:17 AM
Glad to hear you got it going! Code 21 is the 02 sensor signal.

-Doc

Rjb23
10-12-2005, 11:46 PM
Dr. Tweak could that cause the problems that I am having?

Gary
10-13-2005, 01:21 AM
Code 21 should not cause any problem except bad gas mileage.

Rjb23
10-13-2005, 03:22 AM
Well I think its related because I am only running on cyl. 1 and 2, I think I have a bad cap and rotor, plug wires or clogged injectors.